Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Menü

REMMERS INDULINE GW-310 5L

Gyártó cikkszám: MCIKK-00005648
Gyártó: Remmers

Kékülésgátló, vizes alapú, vékony rétegben felvihető lazúr kültéri faanyagokra.

 

Leírás

Felhasználási terület

Induline GW-310 statikusan nem terhelt, szabadtéri, földdel nem érintkező faanyagok kékülés elleni megelőző védelmére szolgál. Nem mérettartó, kültéri fa építőelemek, mint pl. a burkolatok, deszkázatok, zsaluzatok, kerítések, kapuk, lugasok, pavilonok, oromzatok stb. felületkezelésére.

 

Tulajdonságok

  • vízemulgáló vékonyrétegű fedőlakk
  • védi a fát az UV-sugárzástól
  • kékülésgátló
  • nem pattogzik le
  • nem töredezik be

 

Felhasználási mód

Ecsetelés, mártás, locsolás, Vacumat (vákuumos eljárással működő berendezés), szórás kizárólag zárt rendszerben. Az aljzat legyen zsír-, viasz-és szennyeződés- és pormentes! Az Induline GW-300-as készítmény azonnal használatkész, higítatlan állapotban kell vele dolgozni. Alapos keverés után legalább két munkamenetben kell felvinni.  A második réteg felhordása 2-3 óra elteltével történhet. Nagy igénybevételnek kitett felületek esetében ajánlott egy harmadik réteg felvitele is. Éjszakai száradás esetén köztes csiszolásra van szükség. Az ideális felhordási hőmérséklet 15-30°C (a levegő és a faanyag hőmérséklete). A felbontott göngyöleget jól vissza kell zárni és tartalmát minél hamarabb el kell használni.

 

Tudnivalók

A fanedvesség megengedhető mértéke tűlevelűeknél max. 15%, lombos fáknál max. 12%. Tölgyfa felületeken vízzel higított bevonatrendszerekkel való érintkezést követően a faanyagtartalomból adódóan sötét foltok keletkezhetnek. Próbafestés más fafajták esetében is ajánlott! A fanyagvédőszerek a kártevők elleni védelemre biocid hatóanyagokat tartalmaznak. Kizárólag a használati utasításban leírtak szerint és csak meghatározottf elületeken alkalmazhatóak! Az előírások be nem tartása veszélyezteti az egészséget és a környezetet! Rendeltetésszerű használat során élelmiszerrel vagy takarmánnyal kapcsolatba kerülő faanyagok nem kezelhetők a készítménnyel!

 

Anyagszükséglet

Munkamenetenként 80-120 ml/m².
160-200 ml/m²-es felhordási mennyiség esetén hatékonyan véd a kéküléstől.

 

Száradási idő

Gyakorlati érték +20°C-on és 65 %-os relatív páratartalom mellett: kb. 4 óra.
Alacsony hőmérséklet és magasabb páratartalom jelentősen késleltetik a száradást.

 

Tárolhatóság

Eredeti zárt göngyölegben szárazon és fagymentesen legalább 1 évig tárolható.

 

VOC-tartalom

A termék EU határértékei (A/d kategória): 150 g/l (2007), 130 g/l (2010). Ez a termék legfeljebb 55 g/l illékony szerves vegyületet (VOC) tartalmaz