Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Megéri hőszigetelni!

Manapság mindenhonnan azt halljuk, hogy a hőszigetelés mennyire fontos, kiemelt téma a felújítók és az újonnan építkezők körében is. Nem véletlen, hogy ekkora hangsúlyt kap, hiszen a mai házak esetében nemcsak az esztétikus számít, hanem a komfort és az energiatakarékosság kulcskérdéssé vált.

A hőszigetelés az egyik leggyorsabban megtérülő befektetés, mivel azonnal hozzáad az ingatlanunk értékéhez, hosszú távon pedig jelentősen csökkenti az energiára fordított költségeket. Egy korszerűtlen, rosszul hőszigetelt ház 50-60 %-al is több hőenergiát fogyaszt, mint egy jól hőszigetelt. Az energia 20-25 százaléka a födém és tető irányában, 25-35 százaléka a homlokzaton keresztül , 10-15 pedig a padlón át távozik. Ez a többlet hőveszteség akár teljesen kiküszöbölhető, ha megfelelő minőségű és vastagságú hőszigetelő táblákat építünk be a ház különböző részeibe. Az így hőszigetelt ingatlan energetikai besorolása javul, így 10-15% al megnőhet az értéke. Ezt érdemes figyelembe venni, ha eladás vagy felújítás előtt állunk.

Akik új házat építenek, fontos tudniuk, hogy a használatba vételi engedély egyik feltétele , hogy kötelező teljesíteniük a közel nulla energiaigényű épületek energiahatékonysági előírásait, és legalább BB besorolást el kell érniük. Amennyiben az ingatlan kellőképpen hőszigeteljük, úgy könnyen elérhetjük ezt a besorolást vagy akár a magasabb AA-t, AA+-t vagy AA++-t is.  

A hőszigetelés egyszerű folyamatnak tűnik. Valójában azonban összetett művelet, melynek fontos szabályai vannak. A jól kivitelezett hőszigetelés nem csak fizikai értelemben, azaz alacsonyabb fűtési költségek formájában jelenik meg, hanem jobb életkörülményeket, magasabb komfortot valósít meg a lakótérben. Értéknövelő hatása ezért nem csak fizikai, hanem eszmei is, mivel jobban érezzük magunkat a házban. Az Új Ház  kínálatában szereplő szigetelőanyagok hozzájárulnak a magasabb minőségű lakókörnyezet kialakításához...
Víz… Ami a természetnek az életet jeleni, az az épületszerkezetnek a legnagyobb ellensége. Ez tovább fokozható szélsőséges hőmérsékletingadozással, faggyal és hőséggel. Mivel a nedvesség számos ponton támad az épületszerkezetre, többféle vízelvezetési és szigetelési mód áll a rendelkezésünkre, melyekből az Új Ház kínálatában a védekezéshez szükséges építőanyagok széles választékát találja.

 

Egészségesebb, jobb levegő otthonunkban Miben segíthet a hőszigetelés?