Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hogyan válasszunk építőipari szakembert? Teljes körű útmutató és tudnivalók!

Hogyan válasszunk építőipari szakembert? Teljes körű útmutató és tudnivalók!

Hogyan válasszunk építőipari szakembert? Teljes körű útmutató és tudnivalók!

Amikor valaki szeretne építőipari szakembert hívni, nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy hogyan kell a megfelelő mesterembert kiválasztani a feladatra. Nem hiába – hiszen, a kivitelezés kifejezetten drága lehet manapság, köszönhetően a magas alapanyag költségeknek. Mik a legfontosabb tudnivalók a témában? Hogyan válasszuk ki a jó szakembert? Teljes körű összefoglaló és bemutató olvasóink számára.

Figyeljük meg, hogy hogyan száll ki

Tartja a szavát? Időben ott van a megbeszélt helyen? Mindig igyekszik megfelelően viselkedni, igényesen jelenik meg a helyszínen, vagy sem? Ha már az elején problémákat látunk, akkor könnyen lehet, hogy jobban járnánk, ha nem az adott szakit bíznánk meg a későbbi munkafolyamatokkal, feladatokkal és fázisokkal.

 

Persze, a kiszállás pontos hogyanja függhet attól is, hogy a szakember milyen mester – kőműves, esetleg glettelő, netán ács, vagy villanyszereléssel foglalkozik.

 

Kérdezzünk rá az árakra

Kérdezzük meg, hogy pontosan milyen árakon dolgozik a brigád. Mennyi az óradíj, napidíj, mennyiért vállalnak kiszállást? Lehetséges, hogy többe fog kerülni a szakképzett munkaerő – azonban ne felejtsük el, hogy az igazi minőség árát meg kell fizetni.

Van felelősségbiztosítás?

Van a mesterembernek felelősségbiztosítása? Amennyiben igen, biztosak lehetünk abban, hogy felelősséget vállal a munkájáért – ami rendkívül fontos, hiszen a kivitelezés során bármikor csúszhat hiba a képletbe. Könnyen előfordulhat például, hogy rossz alapanyag kerül beépítésre – ilyenkor pedig visszabontási munkára kerülhet sor, és a további munkafolyamatokkal is csúszni fogunk.

Milyen referenciák érhetők el?

Amikor referenciák után nézünk, könnyen meglehet, hogy olyan példákkal is fogunk találkozni, amelyek meggyőznek minket arról, hogy a mesterember kiváló munkát végez. Egy kép többet mond ezer szónál – tartja a mondás, és ez abban az esetben is maradéktalanul igaz, ha szakember által készített referenciákat nézegetünk.

Milyen a szerszámkészlet?

Vannak jó minőségű szerszámai a szakinak, vagy nincsenek? Mit várhatunk egy olyan szakembertől, aki még igényes felszerelésekkel és védőruhákkal sem rendelkezik? A legjobb szakemberek mindig igényesen karbantartják a készleteiket, hogy ne legyen semmiféle meglepetés a munkavégzés során.